Toekomst van het kanaal Bossuit-Kortrijk: denk met ons mee

In januari en februari houden we een aantal workshops over de studie naar de toekomst van het kanaal Bossuit-Kortrijk. Wil je samen met ons de mogelijkheden verkennen? Schrijf je dan snel in!

Op 8 september 2017 gaf de Vlaamse Regering het startschot voor het verder onderzoek naar de toekomst van het kanaal Bossuit-Kortrijk. In de huidige onderzoeksfase wordt er grondig gekeken naar de financiële impact en de mogelijke effecten op milieu en natuur, erfgoed, mobiliteit en omgeving.

Welke bijkomende economische invulling geven we aan het kanaal? Waar komt de nieuwe, grotere sluis? Welke ruimte is er nodig? Waar moet de vaarweg breder of dieper gemaakt worden? Wat kunnen we doen voor de omgeving van het kanaal? Het is een greep uit de vele vragen waar het onderzoeksteam momenteel een antwoord op zoekt.

De Vlaamse Waterweg nv en alle partners vinden jouw mening hierover belangrijk. Heb je een goed idee of ben je benieuwd naar wat er bij zo een studie komt kijken? Schrijf je dan in voor één van de onderstaande workshops:

Voor de bewoners van Kortrijk:

Voor de bewoners van Harelbeke, Zwevegem en Avelgem:

Programma:

  • 18.30 uur: ontvangst
  • 18.45 uur: toelichting onderzoeksfase + doel en werking van de workshop *
  • 19.30 uur: workshop (een korte pauze is inbegrepen)
  • 21.00 uur: einde

Praktisch:

Elke workshop biedt plaats aan 45 personen.

* Wil je enkel de toelichting over de huidige onderzoeksfase bijwonen? Dat kan! In dat geval hoef je je niet in te schrijven en kan je gewoon langskomen om 18.45 uur.