Terug verkeer mogelijk langs Afleidingskanaal van de Leie

-

 

Waterwegen en Zeekanaal NV werkt momenteel aan de bochten van het Afleidingskanaal van de Leie. Tussen Deinze en Nevele werden enkele noodzakelijke bochtverbredingen uitgevoerd. Deze werken zijn nu afgerond. De bestaande omleiding tussen Deinze en Nevele wordt opgeheven vanaf 7 april 2017.


 Seine Schelde Vlaanderen

Op het Afleidingskanaal van de Leie moeten in Deinze enkele bochten verbreed worden om schepen met 3 lagen containers vlot door de bochten te laten varen. Deze werken kaderen binnen het Europese gesubsidieerde project Seine Schelde Vlaanderen. De Leie is een belangrijke verbinding tussen Seine en Schelde en wordt omgevormd tot een vaarweg voor schepen met ladingen tot 4.500 ton. Om dezelfde lading over de weg te transporteren zijn ongeveer 180 vrachtwagens nodig.

 Omleiding Vaart Links van Deinze tot Nevele opgeheven

Op Vaart Links werden tussen Oude Brugsepoort en Weg naar Vaart in Deinze enkele bochten geoptimaliseerd. Deze werken zijn nu afgerond. De provincie Oost-Vlaanderen is momenteel nog bezig met het aanleggen van een tweerichtingsfietspad tussen de Meulebroeckstraat en Weg naar de Vaart. De werken voor dit fietspad zijn binnenkort ook afgerond en dus is het niet langer noodzakelijk om de rijweg af te sluite

Daarnaast was ook een tweede stuk van Vaart Links, tussen Meigem en Nevele, afgesloten. Deze werken zijn eveneens afgerond, de aannemer plaatst nog de laatste stukken vangrails langs de rijweg, maar het verkeer wordt hierdoor niet langer gehinderd. Dit betekent dat het verkeer opnieuw van Deinze naar Nevele kan rijden zonder omleidingen.

Vaart Links tussen Nevele en Landegem

De werken aan de verschillende bochtverbredingen tussen Nevele en Landegem zijn echter nog niet volledig afgerond. Deze werken zullen tot eind april duren. De bestaande omleiding geldt dus nog steeds. Deze loopt voor verkeer in beide richtingen langs de Brouwerijstraat, Landegemdorp, de Vosselarestraat, de Landegemstraat, de Biebuyckstraat, De Akker en de Brugstraat. 

 

 Jaagpad Merendree

Momenteel worden er ook werken uitgevoerd op het jaagpad langs het Afleidingskanaal van de Leie. Er is heel wat werfverkeer op het jaagpad en hierdoor kunnen fietsers niet meer op een veilige manier passeren. De omleiding tussen de Hansbekestraat en de Lambroekstraat wordt wel opgeheven. De aannemer is daar momenteel nog de laatste vangrails aan het plaatsen, maar dit zal het verkeer niet hinderen.

 De werken aan de bochten tussen de Durmenstraat en de N461 zijn nog niet afgerond en dus blijft de bestaande omleiding voorlopig nog van kracht.