Op de oevers langs de Leie tussen Deinze tot Wervik komen minstens 13 beleefzones waar ten volle van de rivier en de streek kan worden genoten. Het gaat om een initiatief dat past binnen de opwaardering van de Leie-as. Die kadert binnen het project Seine-Schelde Vlaanderen van De Vlaamse Waterweg nv en wordt ondersteund door de Europese Unie. In Zulte komt de beleefzone Limnander. 

Waarom

De omgeving van de Leie is een bruisende regio die toeristische-recreatieve troeven heeft. De Leie is de centraal blauwgroene as die de streek haar naam, geschiedenis en identiteit geeft. Met haar beleefpunten wil De Vlaamse Waterweg nv via gerichte initiatieven het toeristisch-recreatieve potentieel van de Leie mee helpen uitbouwen en versterken.

Wanneer

De vergunning voor deze beleefzone is afgeleverd. Studiebureau SBE staat in voor het ontwerp. Ze werken hiervoor samen met de gemeente Zulte en De Vlaamse Waterweg.

Waar?

Leie Linkeroever: Limnanderdreef. Geïntegreerd in fietsen voetgangersbrug over de Leie ter hoogte van de Limnanderdreef.