In Deinze hebben we ook aandacht voor recreatie, zodat iedereen mee kan genieten van het water en haar omgeving.

Wat, waarom, wanneer?

 

Wat

In Nevele (Deinze) komt een nieuwe fietsers- en voetgangersbrug die de deelgemeente met Vosselare (Deinze) verbindt. Tijdens eerdere werkzaamheden aan het kanaal traden er namelijk technische problemen op ter hoogte van de fietsers- en voetgangersbrug. Na uitgebreid onderzoek hebben we als waterwegbeheerder, in samenspraak met de gemeente, besloten om de fietsers- en voetgangersbrug te vernieuwen.

De nieuwe brug komt op dezelfde locatie als de huidige brug. Zo kunnen zowel fietsers als voetgangers via de kortste weg het centrum van Nevele, Vosselare en de nieuwe sporthal bereiken.

Tijdens de werken blijft de bereikbaarheid van beide kanaaloevers zeer belangrijk. Aangezien de nieuwe brug op dezelfde locatie gebouwd wordt, zal de bestaande brug vrij snel afgebroken moeten worden. We zorgen ervoor dat de omleiding voor fietsers en voetgangers beperkt blijft tijdens de werken en installeren een tijdelijke voetgangersbrug met fietsgeulen.

Waarom

De huidige fietsers- en voetgangersbrug die Nevele (Deinze) met Vosselare (Deinze) verbindt, wordt vernieuwd. Zo zetten we sterker in op recreatieve en functionele fietsverbindingen.

Wanneer

Het definitief ontwerp van de nieuwe fietsers- en voetgangersbrug die Nevele (Deinze) met Vosselare (Deinze) verbindt, is afgewerkt. Op basis van dit ontwerp werden de nodige vergunningen aangevraagd. Intussen hebben we ook een aannemer gevonden en kunnen de werken starten in het voorjaar van 2021

Waar?

Op de kaart kan je situeren waar we deze aanpassing uitvoeren. Hieronder kan je doorklikken naar de locatie voor een overzicht van alle aanpassingen.