In Deinze hebben we ook aandacht voor recreatie, zodat iedereen mee kan genieten van het water en haar omgeving.

Wat, waarom, wanneer?

06/04/23 Update: zie onderstaand bij hoofdstuk "Wanneer"

Wat

In Nevele (Deinze) komt een nieuwe fietsers- en voetgangersbrug die de deelgemeente met Vosselare (Deinze) verbindt. Tijdens eerdere werkzaamheden aan het kanaal traden er namelijk technische problemen op ter hoogte van de fietsers- en voetgangersbrug. Na uitgebreid onderzoek hebben we als waterwegbeheerder, in samenspraak met de gemeente, besloten om de fietsers- en voetgangersbrug te vernieuwen.

De nieuwe Lovelingbrug – genoemd naar de literaire Lovelingzussen Virginie en Rosalie – wordt breder dan de oude brug en zal een comfortabele oversteek bieden. Ook schepen, met tot drie lagen containers, kunnen er makkelijk onderdoor. De stad en FARYS koppelen meteen ook andere werken aan de bouw van de brug, waar de omgeving en pleziervaart mee van kan profiteren!

Waarom

De huidige fietsers- en voetgangersbrug die Nevele (Deinze) met Vosselare (Deinze) verbindt, wordt vernieuwd. Zo zetten we sterker in op recreatieve en functionele fietsverbindingen.

Wanneer

Begin juni 2021 zijn we gestart we met de bouw van een nieuwe fiets- en voetgangersbrug tussen Nevele en Vosselare. 

UPDATE TIMING

Vermoedelijke oplevering: april 2024

Waar?

Op de kaart kan je situeren waar we deze aanpassing uitvoeren. Hieronder kan je doorklikken naar de locatie voor een overzicht van alle aanpassingen.

Toegankelijkheid tijdens de werken

Tijdens de werken zijn er verschillende omleidingen van kracht voor fietsers, voetgangers en gemotoriseerd verkeer.

Auto