In Zulte werken we aan een betere toekomst voor de binnenvaart om transport via het water een duwtje in de rug te geven.

Wat, waarom, wanneer?

 

Wat

De passeerstrook in Zulte ligt in de deelgemeente Machelen, ter hoogte van de Machelenbrug en recht tegenover de aanlegsteiger. Een passeerstrook is een lokale verbreding van de waterweg die dienstdoet als tijdelijke aanmeerplaats van ongeveer 570 meter lang. Hiernaar kunnen grote schepen en duwkonvooien uitwijken om een tegenligger veilig te laten passeren. Een duwkonvooi is doorgaans 190 meter lang. De passeerstrook zelf is niet te krap bemeten, zo kan een schip makkelijk uitwijken en hoeft het geen moeilijke manoeuvres uit te voeren.

Waarom

In Zulte bouwen we een passeerstrook waarin de grootste schepen elkaar veilig kunnen kruisen. Het schip in de passeerstrook wacht tot het schip uit de andere richting voorbijgevaren is en zet vervolgens probleemloos zijn reis verder.

Wanneer

De passeerstrook in Machelen is sinds 2013 in gebruik.

Waar?

Op de kaart kan je situeren waar we deze aanpassing uitvoeren. Hieronder kan je doorklikken naar de locatie voor een overzicht van alle aanpassingen.