In Zulte hebben we ook aandacht voor recreatie, zo kan iedereen meegenieten van het water en haar omgeving.

Wat, waarom, wanneer?

 

Wat

Om ook aan de noden van recreatieve waterweggebruikers te voldoen, bouwden we in Zulte een aanlegsteiger voor de passagiersvaart. Deze steiger ligt vlakbij het centrum van de deelgemeente Machelen, naast de passeerstrook. De aanlegsteiger geeft toeristische rederijen de mogelijkheid om aan te leggen vlak bij het centrum van Machelen, want via een korte, bewegwijzerde wandeling van 1 km langs het water en de mooie natuur rond Machelen Put komen de bezoekers in het centrum van Machelen-aan-de-Leie. De kleuren voor de steiger werden gekozen door Roger Raveel zelf. Zo voegt de steiger een kleurrijke toets van de kunstenaar toe aan het landschap en krijgen bezoekers alvast een voorsmaakje.

Waarom

Niet enkel voor een betere binnenvaartinfrastructuur, maar ook voor rivierherstel en recreatie hebben we aandacht in Zulte. In de buurt van de passeerstrook bouwden we eerder al een aanlegsteiger voor passagiersschepen.

Wanneer

De aanlegsteiger in Machelen is klaar sinds 2013.

Waar?

Op de kaart kan je situeren waar we deze aanpassing uitvoeren. Hieronder kan je doorklikken naar de locatie voor een overzicht van alle aanpassingen.