Datum
16/12/2019
De Stationsstraat en de Waterstraat zijn weer toegankelijk via het marktplein voor alle verkeer. Als fietser of voetganger kan je oversteken via de tijdelijke brug over het kanaal Roeselare-Leie. Bestuurders rijden om via de Gentstraat en de Oostrozebekestraat.

Verkeer centrum

Vanaf maandag 16 december 2019 zijn de Stationsstraat en de Waterstraat via het marktplein, weer toegankelijk voor alle verkeer

Fietsers en voetgangers die van de markt naar het station willen of omgekeerd, geraken via de woonkorrel naar de tijdelijke brug. Zij kunnen onder de brug in aanbouw doorgaan. De tijdelijke brug blijft staan tot de nieuwe Dorpsbrug open is.

Doorgaand verkeer

Autobestuurders die van het station komen, volgen een omleiding via de Gentstraat tot aan het rondpunt van de Oostrozebekestraat en de Ingelmunstersteenweg (N357). Daar vervolg je je route via de Oostrozebekestraat. Deze omleiding geldt ook voor wie van de markt komt, in de andere richting.

Moet je naar het marktplein? Sla de Ringlaan in, draai aan het rondpunt met de Meulebekestraat en rij terug via de Ringlaan. Aan het rondpunt van de Oostrozebekestraat sla je af richting het marktplein.

Wil je de markt verlaten? Rij via de Bruggestraat naar de Meulebekestraat. Sla af naar de Ringlaan en draai aan het rondpunt de Oostrozebekestraat in, weg van het marktplein.

Fietsers die een lange afstand afleggen langs het kanaal Roeselare-Leie volgen het jaagpad en de Zuidkaai. Via de Emelgembrug in Izegem en de Lysbrug in Ingelmunster kan je het kanaal oversteken.