Datum
06/10/2020
Georganiseerd door:
De Vlaamse Waterweg nv

Het belang van de Leie voor de binnenvaart valt nauwelijks te overschatten. Straks vormt deze rivier een belangrijke schakel bij de Seine Schelde verbinding tussen onze havens en Parijs!

De Leie wordt daarom aangepast voor schepen van klasse Vb. Zo’n schip is 190 meter lang en 11,4 meter breed. Om deze vrachtschepen met drie lagen containers vlot onder bruggen door te laten varen, moet er een doorvaarthoogte van 7 meter hoog zijn. De doorvaarthoogte van de bestaande brug tussen Ooigem en Desselgem is slechts 5,6 meter en dus wordt ze vernieuwd.

Tijdens de infomarkt op 6 oktober wordt het volledige project toegelicht. Waar en waarom komt er een nieuwe wegbrug? Wanneer starten de werken? Welke omleidingen zullen omwonende moeten volgen tijdens de werken? Hoe ziet de nieuwe fietsersbrug eruit?

Coronamaatregelen

Uiteraard gebeurt dit alles met de nodige veiligheidsvoorschriften. Zo hebben we een limiet van 49 deelnemers per sessie ingesteld. We vragen alle aanwezigen om afstand te houden en zien hier ook op toe. Een eigen mondmasker meenemen en dragen is verplicht.

Schrijf je snel in

Ben je er graag bij? Schrijf je dan nu in via deze link en zien we je op dinsdag 6 oktober in OC Leieland.