Volgende week start waterwegbeheerder De Vlaamse Waterweg nv met de werken voor de bouw van een nieuw kaaimuur ter hoogte van de Leiesas in Waregem. Het jaagpad op rechteroever zal omwille van veiligheidsredenen afgesloten worden vanaf 8 januari 2018. Voor fietsers en voetgangers wordt een omleiding voorzien.

Jaagpad afgesloten

Maandag 8 januari 2018 starten de werken voor de bouw van een nieuwe kaaimuur voor het bedrijf Leievoeders nv ter hoogte van de Leiesas in Waregem. Om het traject tussen Seine en Schelde geschikt te maken voor grotere vaartuigen, moeten heel wat aanpassingen gebeuren. Zo wordt het bruikbare deel van de vaarweg een meter verdiept. Door deze verdieping zijn sommige waterbouwkundige constructies, zoals de huidige kaaimuur van Leievoeders nv, niet langer stabiel en daarom worden ze vernieuwd.

Tijdens de werken wordt het jaagpad afgesloten. Fietsers en voetgangers kunnen in beide richtingen een omleiding volgen langs de Emiel Clausstraat. De omleiding zal duren tot begin oktober 2018.

Nieuwe sluis

De werken in Sint-Baafs-Vijve maken deel uit van het binnenvaartproject Seine Schelde Vlaanderen, dat steun geniet van de Europese Unie. Het project wil van de binnenvaart een sterker alternatief maken voor goederenvervoer op de weg. Meer binnenvaart betekent minder drukke wegen, meer veiligheid en een schoner milieu. De huidige sluis in Sint-Baafs-Vijve is te klein voor het verwachte scheepvaartverkeer en voor grote duwkonvooien en dus wordt er een nieuwe, grotere sluis gebouwd. De werken voor de bouw van de nieuwe sluis starten rond de zomer van 2018. 

Zit je met een vraag?

Misschien vind je het antwoord wel terug bij onze veelgestelde vragen. Zo niet dan kan je ons altijd jouw vraag doorsturen of naar een van onze activiteiten komen om meer info te krijgen.