Datum
17/04/2020

Week twee van onze fotowedstrijd is aangebroken en alweer kampten we met een luxeprobleem: heel wat mooie inzendingen bereikten ons via #seineschelde op Facebook, Instagram en Twitter. Bedankt aan alle deelnemers! Maar er kan er maar eentje worden uitgeroepen tot Foto Van De Week en ditmaal is dat … Mya Verleye.

Mya nam deze foto langs de Leie in Waregem en wist niet alleen het water en onze oevers vast te leggen, maar ook nog eens een voorbijvarend schip! Let zeker op de plankjes onderaan: deze constructie beschermt de oever tegen de golfslag van passerende schepen.

In de toekomst zetten we met Seine Schelde Vlaanderen nog meer in op rivierherstel. Zo zullen we de oevers zelf herstellen op een natuurvriendelijke manier. Ook  creëren we, door het bouwen van vooroevers op sommige plaatsen langs de Leie, zones waar typische rivierfauna en -flora zich verder kunnen ontwikkelen.

 

Meer weten over onze inzet voor natuurvriendelijke oevers? Bezoek dan onze website.

Heb jij ook nog een leuk kiekje van de waterwegen op je camerarol staan? Waag je kans met onze maandelijkse fotowedstrijd door ons op social media (Facebook, Instagram of Twitter) te taggen via #seineschelde. Elke week zetten we één fotograaf in de kijker en maandelijks kiezen we een winnaar!

Zit je met een vraag?

Misschien vind je het antwoord wel terug bij onze veelgestelde vragen. Zo niet dan kan je ons altijd jouw vraag doorsturen of naar een van onze activiteiten komen om meer info te krijgen.