Datum
10/05/2024

Vanaf augustus 2024 wordt een nieuw deel van de linkeroever van de Leie op natuurvriendelijke wijze aangelegd. Het gaat om de zone tussen Overmeersstraat en de nieuwe kaaimuur aan Noorderwal. Om het fietsverkeer veilig en comfortabel te kunnen omleiden, plaatst De Vlaamse Waterweg nv met steun van de Europese Unie op de rechteroever een tijdelijke fietsbrug over de Toeristische Leie.

De Vlaamse Waterweg nv werkt binnen het programma Seine-Schelde volop aan de opwaardering van de Leie-as voor grotere schepen (CEMT-klasse Vb) die tot 220 vrachtwagens van de weg kunnen halen. We geven tegelijkertijd de natuur nieuwe kansen door een natuurvriendelijke inrichting en we herwaarderen het rivierlandschap.

Vanaf augustus 2024 wordt een nieuw deel van de linkeroever van de Leie op natuurvriendelijke wijze aangelegd. Het gaat om de zone tussen Overmeersstraat en de nieuwe kaaimuur aan Noorderwal. Om het fietsverkeer veilig en comfortabel te kunnen omleiden, plaatst De Vlaamse Waterweg nv met steun van de Europese Unie op de rechteroever een tijdelijke fietsbrug over de Toeristische Leie. Zo kan doorgaand fietsverkeer langs de Leie tussen Machelen en Zulte de rechteroever gebruiken.

De voorbereidende werken voor het plaatsen van de tijdelijke fietsers- en voetgangersbrug starten op maandag 13 mei 2024. Dan worden enkele buispalen aangebracht aan de overgang van de Leie naar de Toeristische Leie. De brug zelf wordt vanaf 21 mei 2024 geplaatst. De aanloophellingen volgen achteraf.

Langs de Stadionlaan zal op korte termijn ook een vrijliggend tweerichtingsfietspad worden ingericht. Zo kan iedereen ook tijdens de werken op linkeroever op een vlotte en veilige manier langs de Leie blijven fietsen en wandelen.

Zit je met een vraag?

Misschien vind je het antwoord wel terug bij onze veelgestelde vragen. Zo niet dan kan je ons altijd jouw vraag doorsturen of naar een van onze activiteiten komen om meer info te krijgen.