Datum
08/06/2019

Na alle nodige vaststellingen en opmetingen wordt geconcludeerd dat de brug in haar huidige toestand stabiel is en de veiligheid gegarandeerd is.

De bouw van de nieuwe Dorpsbrug in Ingelmunster bevindt zich momenteel in een fase waarbij 2 van de 4 segmenten van het betonnen brugdek reeds gerealiseerd zijn. Zaterdagochtend 8 juni is vastgesteld dat het uiteinde van het brugdek, aan de zijde van het station, losgekomen is van het landhoofd. Het bouwteam onder leiding van De Vlaamse Waterweg nv heeft onmiddellijk alle nodige vaststellingen en metingen ter plaatse uitgevoerd. Op basis hiervan wordt geconcludeerd dat de brug in haar huidige toestand stabiel is en de veiligheid gegarandeerd is. De toestand van de brug wordt verder opgevolgd.

Intussen gebeurt er verder onderzoek naar de oorzaak en mogelijke impact op de timing. Ook wordt er een actieplan opgesteld in samenwerking met de partners. De Vlaamse Waterweg nv stelt alles in het werk om de werkzaamheden zo snel als mogelijk te hervatten.

Zit je met een vraag?

Misschien vind je het antwoord wel terug bij onze veelgestelde vragen. Zo niet dan kan je ons altijd jouw vraag doorsturen of naar een van onze activiteiten komen om meer info te krijgen.