Datum
10/06/2020

De Vlaamse Waterweg nv won zopas de virtuele stemmingsronde van de Publica Awards – een onderscheiding voor de beste overheidsprojecten - in de categorie Urban Development, Infrastructure & Mobility. Dit met het stuwsluisproject te Harelbeke.

In Harelbeke pasten we de Leie aan om moderne schepen tot 4.500 ton een vlottere doorgang te verlenen via een grotere nieuwe stuw en sluis, als onderdeel van het internationale binnenvaarproject Seine Schelde. Dit werd in nauwe samenwerking met de stad en het stadsvernieuwingsproject h∩aqua gecombineerd met rivierherstel, recreatie én stedelijke innovatie.

Het winnen van de publieksprijs betekent dat we het Harelbeekse vaarweg- en stadsvernieuwingsproject mogen gaan voorstellen tijdens een zogenaamde ‘Pecha Kucha’-presentatie tijdens de gala-avond van de Publica Awards. De Vlaamse Waterweg nv wil daarom alle online stemmers (en in het bijzonder de enthousiaste Harelbekenaren) bedanken voor hun steun. De uitreiking vindt plaats op 17 september 2020 in Brussel.

Zit je met een vraag?

Misschien vind je het antwoord wel terug bij onze veelgestelde vragen. Zo niet dan kan je ons altijd jouw vraag doorsturen of naar een van onze activiteiten komen om meer info te krijgen.