Datum
12/04/2024

De eerste stalen onderdelen van de nieuwe fiets- en voetgangersbrug tussen het Barakkenpark en het Vaubanstadion in Menen zijn ter plaatse gebracht en gemonteerd. De brug vormt een bijkomende veilige oversteek over de Leie. 

De fiets- en voetgangersbrug ter hoogte van het Barakkenpark in Menen moet de actieve weggebruikers vlot, veilig en comfortabel van het centrum via het sportpark naar de wijk De Barakken brengen. De slanke metalen integraalbrug in een S-vorm werd voorbereid in het atelier van de staalbouwer in Hamont-Achel en wordt vervolgens voor assemblage naar Menen gebracht. De eerste delen arriveerden aan het Barakkenpark tijdens de nacht van 11 op 12 april 2024. Op 23 april zullen de 5 hamerstukken en 4 verbindingstukken voor de rechteroever aanwezig zijn. 

Op linkeroever veroorzaakten de hoge waterstanden de voorbije winter vertraging bij de uitvoering. De werken zijn er intussen hervat. De aanloophelling voor linkeroever is ook klaar in het atelier maar de fundering moet nog worden aangebracht.

Verwacht wordt dat het middelste deel van de brug dat over de Leie hangt na de zomervakantie zal worden geplaatst. De brug zal na de noodzakelijke afwerking zoals het schilderen, aanbrengen van de leuningen, het wegdek en de verlichting in het voorjaar van 2025 in gebruik worden genomen.

De nieuwe fiets- en voetgangersbrug komt op 500 meter van de Centrumbrug die binnen het kader van het project Seine-Schelde Vlaanderen straks ook wordt vernieuwd. Tijdens de bouw van de nieuwe Centrumbrug zal de fiets- en voetgangersbrug de omleiding voor de actieve weggebruikers beperken.

Zit je met een vraag?

Misschien vind je het antwoord wel terug bij onze veelgestelde vragen. Zo niet dan kan je ons altijd jouw vraag doorsturen of naar een van onze activiteiten komen om meer info te krijgen.