Datum
30/09/2021

Vanaf maandag 11 oktober 2021 wordt het jaagpad ter hoogte van de wegbrug Bissegem-Marke in Kortrijk afgesloten. Om fietsers en voetgangers een vlotte oversteek te laten maken tijdens de bouw van de nieuwe wegbrug wordt een tijdelijke fietsers- en voetgangersbrug gebouwd. Tot eind oktober wordt er een omleiding voorzien via de Pastoor Sterckstraat – Remi Vermandelestraat – Driekerkenstraat – Vrije Aardstraat. Daarna kan de tijdelijke brug gebruikt worden en wordt de huidige wegbrug afgesloten.

Sinds begin september zijn de voorbereidende werken gestart voor de bouw van een nieuwe brug tussen Bissegem en Marke in Kortrijk. De brug die Bissegem en Marke verbindt, is te laag om een veilige doorgang te bieden aan de scheepvaart van de toekomst en wordt dus vernieuwd.

Tijdelijke fietsers- en voetgangersbrug

Tijdens de werken, die ongeveer 1,5 jaar zullen duren, kunnen fietsers en voetgangers gebruik maken van een tijdelijke fietsers- en voetgangersbrug. Zo kan iedereen gemakkelijk en veilig de oversteek maken tijdens de werken. Deze tijdelijke brug wordt vanaf 11 oktober 2021 geïnstalleerd ter hoogte van de Pastoor Sterckstraat en kan gebruikt worden vanaf eind oktober tot het einde van de werken.

Jaagpad onderbroken

Tijdens de opbouw van de tijdelijke brug wordt het jaagpad afgesloten. Vanaf 11 oktober 2021 tot eind oktober kunnen fietsers en voetgangers een omleiding volgen via de Pastoor Sterckstraat – Remi Vermandelestraat – Driekerkenstraat – Vrije Aardstraat om zo terug op het jaagpad te komen. Vanaf eind oktober kan de tijdelijke brug gebruikt worden en wordt de huidige wegbrug afgesloten.

Voorafgaand aan deze werken voeren we ook nog structureel onderhoud uit aan het jaagpad tussen de IZ Wevelgem en de R8 Bissegem. Deze werken duren van dinsdag 5 oktober tot en met 15 oktober 2021. Er wordt een omleiding voorzien via de Zuidstraat – Moraviëstraat – Tramspoorpad (trage weg) – Kruiskouter – Wevelgemse Voetweg. De trage weg zal aangeduid worden met verlichtingselementen en paaltjes.

Zit je met een vraag?

Misschien vind je het antwoord wel terug bij onze veelgestelde vragen. Zo niet dan kan je ons altijd jouw vraag doorsturen of naar een van onze activiteiten komen om meer info te krijgen.