Datum
14/06/2019

Het bouwteam werkt de verdere technische aanpak uit om de brug in Ingelmunster terug te brengen naar haar oorspronkelijke positie.

Het bouwteam heeft de afgelopen week de situatie ter hoogte van de nieuwe Dorpsbrug in Ingelmunster verder kunnen analyseren en evalueren. Momenteel wordt de verdere technische aanpak uitgewerkt om de brug terug te brengen naar haar positie van voor de gebeurtenis van afgelopen weekend.

Eens de brug zich terug in haar oorspronkelijke positie bevindt, worden nog extra controlemetingen en inspecties uitgevoerd. De veiligheid van de brug tijdens deze werken en de verdere opstart van de werf blijft gewaarborgd. Momenteel worden alle middelen ingezet om de impact op de verdere uitvoeringstermijn te beperken. We werken hiervoor nauw samen met de gemeente Ingelmunster.

De bouw van de nieuwe Dorpsbrug in Ingelmunster maakt deel uit van het binnenvaartproject Seine Schelde Vlaanderen. De nieuwe brug heeft een lengte van 286 meter en een comfortabele doorvaarthoogte van zeven meter voor schepen met drie lagen containers.

Zit je met een vraag?

Misschien vind je het antwoord wel terug bij onze veelgestelde vragen. Zo niet dan kan je ons altijd jouw vraag doorsturen of naar een van onze activiteiten komen om meer info te krijgen.