Datum
28/01/2021

Nu de kersverse sluis in Sint-Baafs-Vijve (Wielsbeke) sinds augustus in gebruik is, is het tijd voor een nieuw onderdeel van de ingrijpende Leiewerken: de bouw van een nieuw dienstgebouw en de heraanleg van de omgeving.

Nieuw dienstgebouw en hernieuwde omgeving

Na de bouw van de nieuwe sluis wordt ook de omgeving eromheen vernieuwd. In het voorjaar van 2021 starten de werken aan het nieuwe dienstgebouw met onder andere kantoren voor medewerkers van de Vlaamse Waterweg nv en stockageruimte voor reserve-onderdelen ter hoogte van de sluis. Omwille van veiligheidsredenen blijft het jaagpad langs de Leie ter hoogte van de nieuwe sluis afgesloten tijdens de volledige duur van de werken, die tot medio 2023 zullen duren.

Daarnaast zijn het jaagpad en de nabijgelegen beek alvast enkele meters opgeschoven om, ook ter hoogte van de nieuwe sluis, plaats te maken voor een verbreding van de waterweg. De toplaag van het jaagpad, om comfortabel te wandelen en fietsen, zal in de eerste helft van 2023 worden afgewerkt. Naast de beek komt een groenstrook met bomen, waarvan de aanleg voor het voorjaar van 2021 op onze kalender staat.

Veiligheid voorop

De bouw van een nieuwe, grotere sluis mag dan wel afgerond zijn, maar het jaagpad langs de Leie kan helaas nog niet opnieuw voor fietsers en voetgangers worden opengesteld. Het jaagpad valt immers nog steeds binnen de werfzone van de niet-afgeronde werken. We stellen veiligheid voorop en daarom blijft het jaagpad afgesloten gedurende de volledige duur van de Leiewerken. Safety first! 

Zit je met een vraag?

Misschien vind je het antwoord wel terug bij onze veelgestelde vragen. Zo niet dan kan je ons altijd jouw vraag doorsturen of naar een van onze activiteiten komen om meer info te krijgen.