Datum
08/01/2021

Vanaf vrijdag 8 januari starten De Vlaamse Waterweg nv en POM West-Vlaanderen een nieuwe fase in de werken aan de River Terminal in Wielsbeke. Hierdoor wordt het jaagpad langs de Leie tijdelijk afgesloten tot midden maart.

Uitbreiding en renovatie River Terminal Wielsbeke

River Terminal Wielsbeke is een regionaal overslagcentrum langs de Leie, waar goederen worden gestockeerd en wisselen van transportmiddel, bijvoorbeeld van vrachtwagen naar binnenschip of omgekeerd. Daarnaast is de binnenvaartterminal een multipurpose terminal: dit houdt in dat er verschillende soorten ladingdragers behandeld worden zoals containers, bulk en paletten. Hiermee is het overslagcentrum van groot belang voor de binnenvaart in Vlaanderen.

De terminal ondergaat momenteel een renovatie en een uitbreiding van zowel het kaaiplateau als de kaaimuur. De werken zijn begin mei gestart en als alles vlot verloopt is de terminal klaar tegen eind 2021.

Tijdelijke omleiding voor fietsers

Vanaf vrijdag 8 januari start een nieuwe fase in de werken aan de River Terminal en wordt een tijdelijke inritzone aangelegd. Hierdoor wordt het jaagpad langs de Leie onderbroken tot midden maart voor fietsers en voetgangers. 

Fietsers kunnen omrijden via de Ooigemstraat, Stationsstraat en de 13de Liniestraat.

Zit je met een vraag?

Misschien vind je het antwoord wel terug bij onze veelgestelde vragen. Zo niet dan kan je ons altijd jouw vraag doorsturen of naar een van onze activiteiten komen om meer info te krijgen.