Datum
03/12/2018

De nieuwe website voor het binnenvaartproject Seine Schelde Vlaanderen is klaar! We hebben hard gewerkt om ervoor te zorgen dat de website een nieuwe look en heel wat extra functies gekregen heeft. Voortaan vind je hier alle informatie terug over de ruimere context en de verschillende onderdelen van het project.

Europees binnenvaartproject

De binnenvaart is goedkoop, betrouwbaar, duurzaam en in volle groei. Met deze troeven biedt transport via het water een oplossing voor het toenemende fileprobleem op onze wegen. Met de steun van de Europese Unie verbetert De Vlaamse Waterweg nv de verbinding tussen de Seine en de Schelde voor grotere schepen om hen een vlotte doorgang te bieden. Verder heeft Seine Schelde Vlaanderen ook aandacht voor rivierherstel, recreatie en stadsvernieuwing.

www.seineschelde.be

Met Seine Schelde Vlaanderen investeert De Vlaamse Waterweg nv in maar liefst zeven waterwegen. Op tientallen locaties worden op dit moment meer dan zeventig aanpassingen uitgevoerd of onderzocht. Een bevattelijk overzicht van deze behoorlijke werken vind je nu terug op onze vernieuwde website.

Projectkaart

De website beschikt over een gloednieuwe projectkaart met uitgebreide zoekfuncties. Je kan zoeken op de vaarwegen die aangepakt worden, de locatie waar er gewerkt wordt en de aanpassing die uitgevoerd of onderzocht wordt binnen Seine Schelde Vlaanderen. Voor wie zich uitgebreid wil informeren, is deze projectkaart een handige tool. Wie het liever iets dichter bij huis zoekt, kan gebruikmaken van de widget ‘in jouw buurt’.

Vinger aan de pols

Op de nieuwe website vind je naast nieuwsberichten nu ook leuke foto’s en video’s terug, alsook een evenementenkalender. Wie vragen of suggesties heeft over Seine Schelde Vlaanderen, kan beroep doen op een centraal vragenformulier.

Zit je met een vraag?

Misschien vind je het antwoord wel terug bij onze veelgestelde vragen. Zo niet dan kan je ons altijd jouw vraag doorsturen of naar een van onze activiteiten komen om meer info te krijgen.