Datum
30/04/2019

Op zondag 19 mei 2019 is iedereen welkom tijdens de Open Wervendag in Ingelmunster, waar De Vlaamse Waterweg nv een nieuwe brug bouwt over het kanaal Roeselare-Leie. Om het grote publiek die dag te ontvangen op de werf slaan de waterwegbeheerder, gemeente Ingelmunster en aannemer Artes Depret de handen in elkaar. Bezoekers kunnen tussen 10 en 17 uur genieten van een leerrijke wandeling over en onder de brug: een primeur!

 

Op zondag 19 mei 2019 is het Open Wervendag en etaleert de bouw zijn innovatie en vakmanschap. Ook in Ingelmunster krijg je een exclusief zicht achter de werfhekken van de bouw van de nieuwe brug over het kanaal Roeselare-Leie. Waterwegbeheerder De Vlaamse Waterweg nv, gemeente Ingelmunster en aannemer Artes Depret nodigen iedereen uit om de werf te bezoeken en kennis te maken met een sector vol toekomst.

Alle informatie over de Open Wervendag in Ingelmunster vind je via www.openwervendag.be. Bezoekers trekken best stevige schoenen aan. Wie met de fiets komt, kan die stallen op het marktplein waar een fietsenparking wordt voorzien.

Een werf in volle vaart

De nieuwe brug over het kanaal Roeselare-Leie wordt maar liefst 286 meter lang, zeven meter hoog en negentien meter breed. De brug zorgt voor een aangename, veilige verbinding voor het verkeer tussen het station en de markt en biedt schepen die tot drie lagen containers vervoeren een vlotte doorgang. Het ontwerp van de nieuwe brug gaat bovendien harmonieus samen met het vernieuwde marktplein. Tussen de twee rijstroken is een opening voorzien die licht doorlaat zodat ook de ruimte onder de brug volop benut kan worden.

De bouw van deze knappe brug is gestart in juni 2017. Eind 2019 moeten de werken klaar zijn en kan de brug weer open voor het verkeer. Momenteel werkt de aannemer aan het betonnen brugdek, daarna kan de afwerking van de brug starten.

Exclusieve blik op de brug

Tijdens Open Wervendag word je onthaald aan het begin van de brug (kant markt) en ben je vertrokken voor een leerrijke wandeling over en onder de brug: voor voetgangers een echte primeur! Het parcours en de projectmedewerkers gidsen je door het verhaal van de nieuwe brug. Aan het einde van het parcours wordt iedereen aan café De Fagot getrakteerd op een drankje en een ijsje. Hier kunnen jong en oud hun hart ophalen in een springkasteel in de vorm van een schip en kunnen ze een foto aan het fotobord als souvenir mee naar huis nemen.

Ga naar onze activiteitenkalender voor meer informatie over de Open Wervendag in Ingelmunster.

 

Toekomstgericht investeren in binnenvaart

De brug maakt deel uit van het binnenvaartproject Seine Schelde Vlaanderen, waar Europa en De Vlaamse Waterweg nv hun schouders onder zetten. Met dit project wordt er geïnvesteerd in de binnenvaartverbinding tussen Parijs en Vlaanderen. Dat betekent een flinke stimulans voor transport via het water, wat erg belangrijk is voor de regio en de bedrijven langs het kanaal Roeselare-Leie. Meer binnenvaart betekent minder drukke wegen, meer veiligheid en een schoner milieu.

Voluit voor centrumvernieuwing

De nieuwe brug maakt ook deel uit van de vernieuwing van het centrum van Ingelmunster. Dit project voorziet een globaal concept waarbij de brug, de Oostrozebekestraat, de marktomgeving en de stationsbuurt één geheel vormen. Zo worden voor de nieuwe brug dezelfde materialen gebruikt als bij het reeds gerealiseerde marktplein. De nieuwe brug over het kanaal Roeselare-Leie en de Mandel vormt het hart van het masterplan.

Zit je met een vraag?

Misschien vind je het antwoord wel terug bij onze veelgestelde vragen. Zo niet dan kan je ons altijd jouw vraag doorsturen of naar een van onze activiteiten komen om meer info te krijgen.