Datum
05/11/2019

De huidige brug tussen Ooigem (Wielsbeke) en Desselgem (Waregem) is te laag voor de moderne binnenvaart. Waterwegbeheerder De Vlaamse Waterweg nv bouwt daarom een nieuwe, hogere brug. Voor deze werken kunnen starten, verplaatsen de nutmaatschappijen eerst hun leidingen. Die zijn momenteel vastgemaakt aan de brug. Met gestuurde boringen komen de nieuwe leidingen onder de Leie te liggen. Deze werken starten op 3 februari 2020.

In de Ooigemstraat (Desselgem) en Desselgemsestraat (Ooigem) plaatst de aannemer tijdelijke verkeerslichten. Zo kan het verkeer om de beurt langs de werfzone passeren. Voor de fietsers komen er langs de werfzones tijdelijke dubbelrichtingsfietspaden. De 1e Linie-Regimentstraat (Ooigem) zal vermoedelijk in de week van 24 februari 2020 afgesloten zijn. De aannemer voorziet er om de nieuwe leidingen te lassen die men onder de Leie door trekt. Bij goede weersomstandigheden zijn de nutmaatschappijen tegen begin april 2020 klaar met hun werken.

De werken in Ooigem en Desselgem maken deel uit van het binnenvaartproject Seine Schelde Vlaanderen, dat steun geniet van de Europese Unie. Hiermee wil De Vlaamse Waterweg nv van de binnenvaart een sterker alternatief maken voor het goederenvervoer op de weg. Momenteel is de waterwegbeheerder op zoek naar een geschikte aannemer om de nieuwe wegbrug te bouwen. Van zodra deze gekend is, kunnen de werken van start. De bouw van de nieuwe brug zal in totaal 1,5 jaar duren en is geraamd op 5,8 miljoen euro.

Zit je met een vraag?

Misschien vind je het antwoord wel terug bij onze veelgestelde vragen. Zo niet dan kan je ons altijd jouw vraag doorsturen of naar een van onze activiteiten komen om meer info te krijgen.