Datum
24/04/2020

Heb jij je favoriete foto van op of langs de waterwegen van De Vlaamse Waterweg nv al ingezonden via Facebook, Twitter of Instagram door de hashtag #seineschelde te gebruiken? Zeker doen, want enkel zo kan je net als Steve Duhau de eer van Foto Van De Week opstrijken én kans maken op de maandprijs: een waterdichte camera én rugzak. 

Het kanaal dat onder Steve’s schip doorstroomde toen hij zijn bekroonde beeld maakte is natuurlijk het kanaal Gent-Oostende, dat toegang geeft tot de havens van Zeebrugge en Oostende. Maar het kanaal is in de omgeving van Brugge en Oostkamp zeker ook de locatie van een uitdagend project: de Steenbruggebrug. Er moet immers rekening gehouden worden met de mobiliteit van het gewone verkeer én van de scheepvaart. Ook hebben we aandacht voor de omgeving van de brug, wat de beleving van het kanaalzicht aan Steenbrugge zal versterken.

Dat de scheepvaart hier actief is, zie je namelijk meteen op de foto: de staalblauwe hemel en groene oevers worden doorkruist door een binnenschip. Want zelfs in deze tijden zijn onze binnenvaartondernemers ijverig aan de slag. Hun functie in de logistieke keten is in deze tijden meer dan ooit onmisbaar. Bedankt dus aan alle schippers en bedankt aan Steve voor het inzenden van deze derde Foto Van De Week!

Blijf ook jij actief in eigen buurt door langs de jaagpaden te wandelen of fietsen? Deel je foto openbaar en wie weet spotten wij je meesterwerk op social media. Niet vergeten de juiste hashtag te gebruiken. Elke week zetten we onze favoriete inzending in het zonnetje en elke maand kan je een leuke prijs winnen. Zeker je kans wagen dus!

Zit je met een vraag?

Misschien vind je het antwoord wel terug bij onze veelgestelde vragen. Zo niet dan kan je ons altijd jouw vraag doorsturen of naar een van onze activiteiten komen om meer info te krijgen.