Datum
10/04/2020

Onze fotowedstrijd mocht al enkele topinzendingen ontvangen, waarvoor dank! Uit alle kiekjes die met de hashtag #seineschelde werden gepost op Facebook, Instagram en Twitter kozen we zopas een eerste ‘Foto van de week’: proficiat, Ignace Lacante! Hij stuurde ons deze vrolijke fietsfoto waarop we de nieuwe wandelboulevard van Wervik (aan de Leie) in gebruik zien.

Op deze plek verruimden we de rivier samen met Frankrijk en verleenden we grotere schepen een vlottere doorgang. Door meer ruimte te creëren, wordt de Leie heel wat toegankelijker voor de binnenvaart, maar niet enkel de binnenvaart profiteerde mee van deze werken.

De nieuwe Vrijdagmarkt is heel wat groter geworden en biedt een vrij zicht op de prachtige Middeleeuwse kerk. Ook de omgeving werd verder verfraaid. Het resultaat? Een prachtige wandelboulevard  met een groenzone en zitbanken langs de Leie.

Heb je ook zo'n toffe foto in je bezit van langs een van onze waterwegen? Doe dan zeker mee aan onze maandelijkse fotowedstrijd via social media door ons te taggen via #seineschelde. Wekelijks zetten we één deelnemer zoals Ignace in de kijker. Hou deze pagina en onze socials in de gaten voor een update van de prijswinnaar!

Zit je met een vraag?

Misschien vind je het antwoord wel terug bij onze veelgestelde vragen. Zo niet dan kan je ons altijd jouw vraag doorsturen of naar een van onze activiteiten komen om meer info te krijgen.