In Wervik hebben we samen met de stad onze schouders gezet onder de stadsvernieuwing.

Wat, waarom, wanneer?

 

Wat

In Wervik werkten we ook samen met de stad om de Leie een prominentere plaats te geven in het stadsbeeld. Zo brengen we het water dichter bij de bewoners en maken we van de Leieboorden een aangename plek om te vertoeven.

We bouwden nieuwe kaaimuren om de omgeving langs het water te verfraaien. Ook de bestaande jaagpaden werden heraangelegd. Hiermee is een prachtige wandelboulevard ontstaan met een groenzone en zitbanken langs de Leie.

Ook de nieuwe Vrijdagmarkt is heel wat groter geworden en biedt nu een vrij zicht op de prachtige Middeleeuwse kerk. Het plein is getransformeerd tot een echte ontmoetingsruimte met veel plaats voor ontspanning, verschillende groenzones en zitbanken.

Daarnaast is er rekening gehouden met een vlotte bereikbaarheid van het centrum en het voorzien van bijhorende parkeermogelijkheden. Op het plein zelf zijn er zestien parkeerplaatsen aangelegd en op het einde van de Akademiestraat werden dertig nieuwe parkeerplaatsen aangelegd, zodat bezoekers van de stad hier hun auto kunnen achterlaten.

Waarom

Naast een betere infrastructuur voor de binnenvaart hebben we in Wervik ook aandacht voor stadsvernieuwing. De nieuwe Vrijdagmarkt is heel wat groter geworden en biedt een vrij zicht op de prachtige Middeleeuwse kerk. Ook de omgeving werd verder verfraaid, waardoor een prachtige wandelboulevard langs de Leie ontstond.

Wanneer

De transformatie van het stadscentrum begon midden 2013. Sinds begin 2018 zijn de werken volledig afgerond.

Waar?

Op de kaart kan je situeren waar we deze aanpassing uitvoeren. Hieronder kan je doorklikken naar de locatie voor een overzicht van alle aanpassingen.