Datum
29/07/2020

Wie onze nieuwsbrief geregeld leest, weet intussen dat de projectvennootschap, verantwoordelijk voor de bouw van het nieuwe Franse kanaal Seine-Nord Europe, sinds april een regionale overheidsinstelling is. Een waar stukje geschiedenis, zoals je hier kan lezen. Xavier Bertrand en Nadège Lefebvre zullen de leiding op zich nemen.

De vennootschap bestaat uit een Raad van Bestuur en een Raad van Toezicht, met leden van de regio’s en EU. In juni werd bekendgemaakt welk topduo het voorzitterschap op zich zal nemen. We stellen hen kort aan je voor, dames eerst:

Nadège Lefebvre is voorzitter van de Oise Country Council. Voor de Oise-regio zetelde ze voorheen in de commissie Planning en Duurzame Ontwikkeling. In 2017 werd ze voorzitter van de departementsraad voor het gebied.

© Nadège Lefebvre
© Nadège Lefebvre
© Xavier Bertrand
© Xavier Bertrand

Xavier Bertrand is een collega van Nadège Lefebvre en sinds 2015 voorzitter van de regio Hauts-de-France. In het verleden was hij parlementslid, staatssecretaris en verschillende malen minister. Hij is al jaren voorstander van het nieuw te bouwen kanaal Seine-Nord Europe en ijvert bevlogen voor de realisatie ervan.

Deze aanstelling brengt het project in een nieuwe dynamiek. De lokale overheden hebben nu de meerderheid van de zetels in de raad van commissarissen. Dit toont de wil van de regio’s om samen te bouwen aan de toekomst van watergebonden transport.

Zit je met een vraag?

Misschien vind je het antwoord wel terug bij onze veelgestelde vragen. Zo niet dan kan je ons altijd jouw vraag doorsturen of naar een van onze activiteiten komen om meer info te krijgen.