Datum
01/05/2020

Intussen heb je het waarschijnlijk al zien passeren op social media: we organiseren een fotowedstrijd om de mooiste verborgen parels van de Vlaamse binnenvaart met jullie te delen, bekeken door de lens van wandelaars en fietsers zoals jij. Naar goede gewoonte kozen we ook deze week een kiekje om in de kijker te zetten. De foto van Eddy Sabbe viel ons meteen op …

Eddy verraste ons met een zonsondergangfoto van de Leie in Kortrijk. Prachtige kleuren en zachte golfjes op het water zorgen voor een dromerige sfeer. Maar we spotten ook rechtgetrokken bochten en een verbreedde vaarweg. Op dit deel van de Leie werden immers al heel wat ingrepen uitgevoerd om de waterweg klaar te stomen voor morgen, zoals het bouwen van nieuwe bruggen met een vrije hoogte van 7 meter. Enkel zo kunnen grotere schepen (bijvoorbeeld containerschepen met drie lagen) veilig en vlot voorbijvaren. Een must voor de scheepvaart van de toekomst, die meer capaciteit wil kunnen verwerken om o.a. de weg te ontlasten.

Heb jij ook de zon zien zakken op de … waterweg? Of eendjes gespot op de oever? Een indrukwekkend schip zien langsvaren? Alle foto’s van op en rond de binnenvaart kan je delen via #seineschelde op Facebook, Instagram en Twitter. 1x per week zetten we een foto in de spotlights en 1x per maand maak je kans op een mooie prijs. Succes!

Zit je met een vraag?

Misschien vind je het antwoord wel terug bij onze veelgestelde vragen. Zo niet dan kan je ons altijd jouw vraag doorsturen of naar een van onze activiteiten komen om meer info te krijgen.