Datum
22/05/2020

We kunnen weer een weekwinnaar toevoegen aan ons rijtje: proficiat, Ulrich Verheyen! Een schemerig blauwe lucht wordt verheven tot kunst door de fonkelende verlichting op de Lysbrug in Ingelmunster. De brug ligt er sinds WO II nadat de vorige werd vernield.

© Ulrich Verheyen
© Ulrich Verheyen

Iets verderop krijgt Ingelmunster een nieuwe, hogere Dorpsbrug aangemeten om het verouderde, lage exemplaar te vervangen. Deze Dorpsbrug 2.0 zal 286 meter in lengte meten (zonder aanloophellingen!) en zo de oevers van het kanaal Roeselare-Leie én de twee centrumhelften met elkaar verbinden. Daardoor blijft een vlotte verbinding voor weggebruikers gegarandeerd, wordt de omringende natuur niet verstoord door het doorgaande verkeer én kan de moderne scheepvaart er vlot onderdoor varen. Het verhogen van de brug is namelijk een must om grotere schepen met drie containerlagen toe te laten tot het kanaal, wat behoort tot de prioritaire doelstellingen van het project Seine Schelde Vlaanderen.

Hou jij net als Ulrich van fotograferen? Of je het nu doet met een reflexcamera of je smartphone, dat maakt niet uit: bezorg je beste foto van de waterwegen aan @VlaamseWaterweg via #seineschelde en maak zelf ook kans op een eervolle vermelding op onze Facebook, Twitter en Instagram! Bovendien ding je mee naar de maandprijs. 

Zit je met een vraag?

Misschien vind je het antwoord wel terug bij onze veelgestelde vragen. Zo niet dan kan je ons altijd jouw vraag doorsturen of naar een van onze activiteiten komen om meer info te krijgen.