Het kanaal Roeselare-Leie is een onderdeel van het grootschalige project Seine Schelde Vlaanderen en een cruciale schakel in de (inter)nationale binnenvaart. Die moet straks een betrouwbaarder, duurzamer en goedkoper alternatief zijn voor het goederenverkeer op de weg.

Wat, waarom, wanneer?

 

Wat

Het kanaal wordt aangepast voor schepen tot klasse Va. Dat zijn schepen die 110 meter lang en 11,4 meter breed zijn. Deze schepen kunnen tot 3.000 ton goederen vervoeren, wat zoveel is als 150 vrachtwagens.

Waarom

Het kanaal Roeselare-Leie takt rechtstreeks aan op de hoofdvaaras van het Schelde- en Seinebekken. Naast het groot regionaal belang voor de Vlaamse economie zal het kanaal in de toekomst een steeds prominentere rol spelen in het internationale waterwegennetwerk en de ambities om de binnenvaart in Vlaanderen en Europa te versterken.

Wanneer

In de zomer van 2017 gingen we voortvarend van start met de afbraak van de oude Dorpsbrug in Ingelmunster, meteen het grootste knelpunt van het kanaal. Drie jaar later werden beide oevers opnieuw met elkaar verbonden door de 286 meter lange Brigandsbrug. Een knap (en sterk!) staaltje architectuur.

Eind 2017 brachten we ook alle oevers, kaaimuren, sifons en bruggen op het traject in kaart. De studie is intussen helemaal afgerond en vertaald naar een concrete planning (2021-2024).

Locaties

Op de kaart en hieronder kan je zien welke steden en gemeenten aan deze vaarweg deel uitmaken van het project.