Datum
15/05/2020

Onze fotowedstrijd is alweer aan zijn zesde weekwinnaar toe. En de naam van onze genomineerde voor de maandprijs, die klinkt je misschien al een beetje bekend in de oren … Eddy Sabbe! Zijn tweede inzending toont een binnenschip op de Leie in Kortrijk, vlakbij het kanaal Bossuit-Kortrijk. Toch kan een schip van dit formaat van hieruit helaas niet naar dat kanaal varen omdat drie historische, beschermde sluizen te klein zijn voor een schip van deze klasse. Om het kanaal vlot toegankelijk te maken voor grotere, moderne schepen zoals dat op Eddy’s foto, onderzoeken De Vlaamse Waterweg nv en alle partners de toekomstmogelijkheden voor het kanaal. Een grondige balansoefening!

De historische sluizen zijn trouwens niet de enige sporen uit het verleden op en rond het kanaal Bossuit-Kortrijk. Zo vind je in Moen (Zwevegem) het pittoreske Sint-Pietersbrugje, dat momenteel een grondige restauratie ondergaat. Het brugje dateert uit het laatste kwart van de 19de eeuw en is daarmee een knap staaltje industrieel binnenvaarterfgoed.

Ook een leuk beeld vastgelegd? Deel het op Facebook, Instagram of Twitter met @VlaamseWaterweg via #seineschelde en wie weet roepen we jou uit tot zevende #FotoVanDeWeek óf maandwinnaar. Ook in mei ontvangt één gelukkige winnaar immers een prijzenpakket. Waag je kans!

Zit je met een vraag?

Misschien vind je het antwoord wel terug bij onze veelgestelde vragen. Zo niet dan kan je ons altijd jouw vraag doorsturen of naar een van onze activiteiten komen om meer info te krijgen.