Bij een nieuwe brug hoort natuurlijk ook een nieuwe omgeving! Tijdens de Leiewerken vernieuwen we daarom ook het openbaar domein op beide oevers.

Buurt en brug in balans

Aan de kant van de Noordkaai bijvoorbeeld komt zo’n stuk nieuw openbaar domein tussen de aanloophellingen van de brug in de Rijselstraat te liggen. De concrete invulling hiervan ligt op dit moment nog niet vast, maar wordt samen met jullie en de stad verder bepaald.

Nieuwe kaaimuren

Aan de overkant, op de zuidelijke oever, zorgt de bouw van nieuwe kaaimuren eveneens voor een portie kersvers openbaar domein. Er worden momenteel nog enkele mogelijkheden onderzocht, waaronder een beperkte verlaagde zone om het contact met de waterweg te optimaliseren. We werken daarbij naar een brede openbare kade met een groen karakter waarop het aangenaam vertoeven is. Ook aan de zuidelijke oever dienen nog een aantal zones een concrete invulling te krijgen. Er zijn alleszins heel wat mogelijkheden!

Zit je met een vraag?

Misschien vind je het antwoord wel terug bij onze veelgestelde vragen. Zo niet dan kan je ons altijd jouw vraag doorsturen of naar een van onze activiteiten komen om meer info te krijgen.