In Menen werken we aan een betere toekomst voor de binnenvaart om transport via het water een duwtje in de rug te geven.

Wat, waarom, wanneer?

 

Wat

Iets meer dan vijf kilometer ten westen van de brug in de Rijselstraat ligt de brug die Wevelgem met Lauwe (Menen) verbindt. Deze brug is te laag om een veilige doorgang te bieden aan de binnenvaart en wordt daarom vernieuwd.

Waarom

Omdat moderne binnenvaartschepen een groter laadvermogen hebben, moet er ook meer ruimte komen onder de brug die Wevelgem met Lauwe verbindt. Deze schepen kunnen namelijk tot drie lagen containers vervoeren, die bovenop elkaar gestapeld zijn.

Wanneer

Het voorontwerp van de nieuwe brug wordt momenteel afgewerkt. Daarna kan het definitief ontwerp opgemaakt worden. Hierin krijgen de verschillende onderdelen uit het voorontwerp een concrete invulling. Op basis van het definitief ontwerp wordt dan de omgevingsvergunning aangevraagd en kunnen we een aannemer aanstellen. Pas daarna kunnen de werken op het terrein van start gaan. De werken gaan vermoedelijk in 2023 van start.

Waar?

Op de kaart kan je situeren waar we deze aanpassing uitvoeren. Hieronder kan je doorklikken naar de locatie voor een overzicht van alle aanpassingen.