In Wielsbeke en Waregem hebben we aandacht voor recreatie, zodat iedereen mee kan genieten van het water en haar omgeving.

Wat

De Vlaamse Waterweg nv investeert samen met de gemeente Wielsbeke en stad Waregem ook in de recreatieve troeven van de Leie en haar omgeving. 

Het ontwerp van de nieuwe fietsbrug is ondertussen afgewerkt. De nieuwe brug wordt een stalen S-vormige brug met een overspanning van 59,5 meter. Het ontwerp is sober, maar harmonieus en vormt één geheel met de bomenrijen en het open Leielandschap. De brug krijgt betonnen aanloophellingen die naadloos zullen aansluiten op de bestaande jaagpaden aan beide zijden van de Leie.

Waarom

Momenteel moeten fietsers en voetgangers gebruik maken van de wegbrug tussen Ooigem en Desselgem. Met een nieuwe brug specifiek voor fietsers en voetgangers wordt de beleving van de Leievallei versterkt en kan iedereen op een eenvoudige en veilige manier genieten van de natuur en toeristische trekpleisters op beide oevers.

Wanneer

In november 2021 startten de voorbereidende werken. Op 20 augustus 2022 werden de 3 brugdelen op hun plaats gelegd. Nu wordt de brug afgewerkt; aansluitend volgde afwerking van de omgeving.  Op 1 april 2023 hebben Wouter De Ruyter, raadgever van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken Lydia Peeters, West-Vlaams gedeputeerde voor toerisme en recreatie Sabien Lahaye-Battheu, burgemeester Jan Stevens van Wielsbeke, burgemeester Kurt Vanryckeghem en eerste schepen Rik Soens van Waregem en de directie van De Vlaamse Waterweg de nieuwe Vlasbrug officieel geopend.

Waar?

Op de kaart kan je situeren waar we deze aanpassing uitvoeren. Hieronder kan je doorklikken naar de locatie voor een overzicht van alle aanpassingen.