In Wervicq-Sud hebben we aandacht voor recreatie, zodat iedereen mee kan genieten van het water en haar omgeving.

Wat, waarom, wanneer?

 

Wat

Het jaagpad op de Franse oever richting Menen stopt momenteel aan de nieuwe Leiebrug. Tijdens de werken in Wervicq-Sud vervolledigen we dit pad. Het loopt van de Leiebrug tot aan de Dienstenbrug, die over de Oude Leiearm ligt. Eenmaal over de brug heen kom je terecht op het recreatie-eiland De Balokken van Wervik. Het jaagpad wordt ingericht als een aangename wandelboulevard en zorgt voor een goede recreatieve verbinding van zowel Wervik, Wervicq-Sud als De Balokken.

Waarom

Naast een verbetering van de binnenvaartinfrastructuur, hebben we in Wervicq-Sud ook aandacht voor recreatie. We leggen er een nieuw jaagpad aan voor fietsers en voetgangers. Dit jaagpad vormt het verlengde van het jaagpad richting Menen en verbindt de Franse oever met het recreatieve eiland De Balokken en de jachthaven in Wervik.

Wanneer

Het definitief ontwerp van de vereiste aanpassingen in Wervicq-Sud is afgerond. De nodige vergunningen werden aangevraagd in Frankrijk. In de loop van 2022 zullen de werken starten.

Waar?

Op de kaart kan je situeren waar we deze aanpassing uitvoeren. Hieronder kan je doorklikken naar de locatie voor een overzicht van alle aanpassingen.