In Oostkamp passeert het kanaal Gent-Oostende, dat de verbinding maakt richting de zeehavens van Oostende en Zeebrugge.

Wat, waarom, wanneer?

 

Wat

In Oostkamp werken we aan een betere toekomst voor de binnenvaart om transport via het water een duwtje in de rug te geven.

Waarom

Water is voor de regio rond Brugge een cruciaal element. Het bracht de stad tot bloei en bepaalde het uitzicht van de regio. Dat is nu niet anders, want zowel drukke zeehavens als schilderachtige taferelen langs de waterkant zorgen voor welvaart, werkgelegenheid en wereldfaam. En toch is water dwars door de stad niet altijd evident. De mobiliteitsbehoefte van de binnenvaart verzoenen met die van de weggebruikers blijkt vandaag geen gemakkelijke opgave.

Om tot een oplossing te komen die zowel voor het scheepvaart- als wegverkeer gunstig is, werd het project Stadsvaart in het leven geroepen. Tussen de Scheepsdalebrug in Brugge en de Moerbruggebrug in Oostkamp neemt Stadsvaart de volledige mobiliteit onder de loep.

Wanneer

Het definitieve ontwerp van de nieuwe Steenbruggebrug zal in 2020 klaar zijn. Daarna vragen we de nodige vergunningen aan en gaan we op zoek naar een aannemer om de werken uit te voeren.

Aanpassingen

 

Op de kaart en hieronder kan je zien welke aanpassingen we hier uitvoeren of onderzoeken.