In Menen zetten we onze schouders onder stadsvernieuwing in samenwerking met de Stad.

Wat, waarom, wanneer?

 

Wat

Bij een nieuwe brug hoort natuurlijk ook een nieuwe omgeving! Tijdens de Leiewerken vernieuwen we daarom ook het openbaar domein op beide oevers.

Waarom

In het centrum van de stad wordt in samenwerking met stad Menen, die ondersteund wordt door de Intercommunale Leiedal, ook ingezet op stadsvernieuwing. Zowel de linker- als de rechteroever zullen een ware metamorfose ondergaan.

Wanneer

De voorontwerpen van de nieuwe brug in de Rijselstraat en de nieuwe fietsers- en voetgangersbrug worden momenteel omgezet in een definitief ontwerp. Ondertussen wordt ook gestart met de opmaak van het milieueffectenrapport, het zogenaamde MER.

De werken voor de nieuwe fietsers- en voetgangersbrug zullen eind 2020 van start gaan.

Vooraleer de werken in het centrum van Menen kunnen starten,  moeten alle panden gesloopt zijn. Deze sloopwerken starten midden 2020. De eigenlijke Leiewerken starten ten vroegste midden 2021 en zullen vermoedelijk tegen eind 2024 volledig afgerond zijn.

Waar?

Op de kaart kan je situeren waar we deze aanpassing uitvoeren. Hieronder kan je doorklikken naar de locatie voor een overzicht van alle aanpassingen.