In Menen zetten we onze schouders onder stadsvernieuwing in samenwerking met de Stad.

Wat, waarom, wanneer?

 

Wat

Bij een nieuwe brug hoort natuurlijk ook een nieuwe omgeving! Tijdens de Leiewerken vernieuwen we daarom ook het openbaar domein op beide oevers.

Waarom

In het centrum van de stad wordt in samenwerking met stad Menen, die ondersteund wordt door de Intercommunale Leiedal, ook ingezet op stadsvernieuwing. Zowel de linker- als de rechteroever zullen een ware metamorfose ondergaan.

Wanneer

De start van de ambitieuze Leiewerken in de centrumzone van Menen wordt voorzien in 2024. De bouw van de fiets- en voetgangersbrug in Menen, ter hoogte van het Barakkenpark, verloopt volgens schema.

De eerste fase van de grote sloopwerken is afgerond. Van de 130 dossiers loopt enkel nog voor twee gronden een onteigeningsdossier. Alle voorbereidende onderzoeken -zoals naar asbest- zijn klaar. Bij de start van de werken ter hoogte van de centrumburg zal eerst werk gemaakt worden van de afbraak panden 2de fase. De Vlaamse Waterweg nv en de Stad Menen zijn zich bewust dat er in tussentijd nog veel braakliggend terrein is en dat sommige panden blijven leegstaan. Daarom worden de tijdelijke invullingen waarover de buurt heeft meegedacht verlengd; dat wil zeggen dat onder meer het speelstrand, het mountainbiketerrein en de tijdelijke parking aan de Demeystraat nog langer zullen blijven bestaan.

Nieuwsupdate 18/07/23: Openbaar onderzoek Doortocht Menen –Werken centrumzone: meer info

 

Waar?

Op de kaart kan je situeren waar we deze aanpassing uitvoeren. Hieronder kan je doorklikken naar de locatie voor een overzicht van alle aanpassingen.