In Harelbeke zetten we ook onze schouders onder het stadsvernieuwingsproject ‘h∩aqua’, in samenwerking met de stad.

Wat, waarom, wanneer?

 

Wat

Met het stadsvernieuwingsproject hᴖaqua krijgt elke plek in Harelbeke een eigen, unieke sfeer. De stad Harelbeke en De Vlaamse Waterweg nv zetten samen hun schouders onder dit project. Zo halen we de band met de Leie opnieuw aan en geven we de rivier de plaats die ze verdient. Die unieke sfeer komt tot uiting in de aanleg van de straten en de oevers langs de Leie.

Aan de Vrijdomkaai en de Twee-Bruggenstraat vormen de oevers een zachte overgang tussen de stad en de Leie. Beide delen kregen een andere inrichting. De Leieboorden aan de Vrijdomkaai werden verlaagd om het water dichter bij de voorbijgangers te brengen. Langs de Leie in de Twee-Bruggenstraat werd een groene promenade voor wandelaars en voetgangers aangelegd.

Waarom

Ook zetten we mee onze schouders onder stadsvernieuwing. Parallel met de Leiewerken loopt het project ‘h∩aqua’ van de stad Harelbeke. Samen met het stadsbestuur sloegen we de handen in elkaar, waardoor nieuwe mogelijkheden ontstonden voor een grondige stadsvernieuwing. Op het programma staan onder meer de heraanleg van de wegen en jaagpaden langs de oevers, de herinrichting van het Marktplein en vele andere stads- en woonontwikkelingen langs de Leie.

De Leiewerken en het stadsvernieuwingsproject ‘h∩aqua’ zullen de aanblik van Harelbeke grondig verfraaien.

Wanneer

Eind 2019 zijn alle werken afgerond.

Waar?

Op de kaart kan je situeren waar we deze aanpassing uitvoeren. Hieronder kan je doorklikken naar de locatie voor een overzicht van alle aanpassingen.